Publisert 4. februar 2000

Total har bestemt seg for å selge sine andeler i Valhall og Hod til BP. Til gjengjeld får selskapet 5,8 milliarder kroner.

TOTAL SELGER UT: BP kjøper Totals andel av
Valhall. (Foto: BP)

Total har hatt en andel på 15,72 prosent i Valhall og 25 prosent i Hod, som ligger 13 kilometer fra Valhall. BP er operatør for begge feltene, og ender opp med en andel på 43,8 prosent i Valhall og 50 prosent i HOD.

– Denne avtalen vil styrke vår eksisterende virksomhet i Norge og i Nordsjøen ved tilgang på attraktive hydrokarboner i et stort felt. Vi tar sikte på å øke utvinningen betraktelig samt forlenge levetiden flere tiår på Valhall ved bruk av teknologi og metoder for økt utvinning på feltet! sier Rebecca Wiles, administrerende direktør i BP Norge AS, i en pressemelding.

– Som operatør for Valhall og Hod kjenner vi feltene veldig godt, og når det nye feltsenteret på Valhall blir installert senere I år, er vi overbevist om at Valhall kan produsere minst til 2050. Denne investeringen understreker vår tro på forretningsmulighetene i Norge, legger Wiles til.

På Hod har i tillegg til BP Enterprise Oil og Hess hver sin andel på 25 prosent. På Valhall er det også Enterprise Oil og Hess som er lisenspartnere, med en andel på rett over 28 prosent hver. Enterprise er dog eid av Shell, som rett før jul kunngjorde at de hadde solgt sine andeler i Hod og Valhall til Hess. Om transaksjonene mellom Shell og Hess og Total og BP godkjennes, vil det si at det bare er Hess og BP som er igjen på eiersiden i feltene.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger