Publisert 22. mars 2007

Toppsjefen i det franske oljeselskapet Total er blitt satt under etterforskning i forbindelse med en korrupsjonssak, ifølge franske rettskilder. Etterforskingen er satt i gang med bakgrunn i blant annet opplysninger gitt av en ansatt i Statoil.,NTB

Christophe de Margerie

Det betyr at den franske påtalemyndigheten har tatt første skritt i retning av å ta ut en formell siktelse mot Christophe de Margerie, som ble pågrepet onsdag.

Total mistenkes for å ha betalt iranske tjenestemenn en sum tilsvarende 490 millioner kroner via sveitsiske bankkontoer i 1997. Formålet var å bli enige om en gassavtale.

Bakgrunnen for at franske økokrim har bestemt seg for å etterforske Margerie, skal blant annet være opplysninger som stammer fra en ansatt i Statoil. I forbindelse med en tidligere etterforskning i Norge kom det fram informasjon om et korrupsjonssystem i Iran som har betydning for mistanken mot Margerie, ifølge nyhetsbyrået AFP.

I en uttalelse torsdag bekrefter Total at toppsjefen er satt under etterforskning, uten å si nøyaktig hva han mistenkes for.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger