Total tildeler Ocean Installer Afrika-kontrakt

Normand Vision (Foto: Solstad Offshore)
Publisert 11. september 2015

Total E&P Congo har tildelt Ocean Installer en kontrakt for dypvannsinstallasjonsarbeid (UFR) på Moho Nord-feltet utenfor kysten av Republikken Kongo.

Kontrakten er Ocean Installers første store operasjon i Vest-Afrika etter at selskapet etablerte et eget kontor for Afrika, Midtøsten og Middelhavsregionen siste halvår i fjor.

Les også: EMAS Offshore vinner Vest-Afrika-kontrakt

Ocean Installer: – Vi ser frem til å jobbe med Total

– Vi er veldig fornøyde med å ha blitt tildelt denne jobben i et marked preget av sterk konkurranse og vi ser frem til å jobbe med Total E&P Congo på dette komplekse prosjektet. Denne tildelingen gjenspeiler arbeidet vi de siste 12 månedene har lagt ned for å bygge en posisjon i det Afrikanske markedet og viser at vår globale ekspansjonsstrategi er rett vei å gå, sier administrerende direktør i Ocean Installer, Steinar Riise, i en pressemelding.

Ocean Installer skal utføre installasjon og prekommisjonering av en kontrollkabel, multi-fase pumpe (MPP), kabler og sammenkoplingsrør på rundt 1.000 meters dyp. Kontrakten omfatter prosjektledelse, engineering og logistikk, i tillegg til offshoreoperasjonen.

Les også: Polarcus tildeles seismikkprosjekt offshore Vest-Afrika

«Normand Vision» skal benyttes

Prosjektet skal ledes fra Ocean Installers hovedkontor i Stavanger og Solstad Offshores «Normand Vision» skal benyttes offshore. Båten er et DP3 undervannskonstruksjonsfartøy med 150t leggesystem (VLS), 400t kran med aktiv bølgekompensering og to ubemannede undervannsroboter fra Oceaneering. Dette gjør Normand Vision ideelt tilpasset de høye spesifikasjonene som ligger i dette prosjektet.

Moho Nord-feltet ligger 75 km utenfor kysten av Republikken Kongo der vanndybden varierer mellom 450 og 1.200 meter. Total E&P Congo er operatør på feltet med en eierandel på 53,50 prosent, mens øvrige lisenspartnere er Chevron (31,50 prosent) og det statseide Société Nationale des Pétroles du Congo (15 prosent).

Les også: Polarcus sikrer oppdrag offshore Nordvest-Afrika

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger