Publisert 15. desember 2006

Franske Total sier de innen 2012 vil halvere mengden av gass som slippes ut ved fakling. Det vil bety en reduksjon på 70 prosent fra 1998.

Av: Astri Sivertsen

Flammetårn. (Foto: Hydro)

Utslippene skjer når assosiert gass fra oljeproduksjonen ventileres eller brennes av i flammetårn.

Verdensbanken har regnet ut at 100 milliarder kubikkmeter naturgass fakles og ventileres årlig i verden. Dette tilsvarer det årlige gassforbruket til Tyskland og Frankrike til sammen.

Total annonsere i 2000 et mål om null fakling på nye prosjekter. I 2005 utgjorde gassfakling 23 prosent av selskapets samlede utslipp av drivhusgasser. Til tross for økt produksjon lyktes Total med å redusere sine utslipp av fakkelgass med 40 prosent fra 1998 til 2005, ifølge en melding fra selskapet.

I mars 2004 meldte Total seg inn i Global Gas Flaring Reduction Partnership ( GGFR ), som ble startet i 2002 etter initiativ fra Verdensbanken. Det er et samarbeidsforum for nasjonale og internasjonale oljeselskaper og myndigheter i oljeproduserende land. I tillegg til å utveksle praktiske erfaringer, skal GGFR støtte nasjonale tiltak for å ta i bruk gassen i stedet for å fakle den.

Gassen kan for eksempel brukes til kraftproduksjon, som råstoff i industrien eller til oppvarming og matlaging i husholdninger. Den kan også reinjiseres i reservoarene, der det er teknisk mulig.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger