Publisert 4. februar 2000

Tracerco skal forsyne StatoilHydros Alve og Yttergryta-felter med sin rørteknologi, etter signeringen av en kontrakt med Technip Norge AS.

Tracercos teknologi fungerer som et radioskop, som kan peke ut posisjoner med en nøyaktighet inntil fem centimeter. Det gir kunder innsikt på stedet, hvor de kan følge med på rørenes prestasjoner. Teknologien er ikke begrenset av kraftforsyning, og kan gi tilnærmet uendelig overvåkningstid.

Alve feltet er en tie-back til Nornefeltet, og produksjonsstart er satt til tidlig 2009. Produksjonen er satt til maks fire millioner kubikkmeter (scm) per dag.

Yttergryta er et gass -og kondensatfelt med en enkel subseaproduksjons- fasilitet med en rørledning som knytter tilbake til Asgard B-plattformen. Yttergryta har også oppstart i 2009.

– Som en ledende rørteknologi spesialist er vi henrykte over å ha vunnet slik en prestisje kontrakt. Det er en ære å ha blitt valgt av Technip Norge AS for å arbeide på Alve- og Yttergryta-feltene, sier Magne Husebø, daglig leder i Tracerco.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger