Publisert 4. februar 2000

Informasjon fra brønn til borerigg skal nå reise trådløst både frem og tilbake ved hjelp av det nye kabelløse telemetrisystemet til Expro.

Det store trykket og den høye strømningsraten på Ormen Lange gjør det upraktisk å installere et permanent kabelsystem for overføring av informasjon (PDG) i brønnen.

Det er leverandørselskapet Expro som har utviklet teknologien som nå skal tas i bruk av det norske feltet. Det kabelløse telemetrisystemet (Cats) åpner for sanntidsoverføring av informasjon fra instrumentene i bunnen av brønnen uten bruk av ledninger. Ifølge Expro blir prosessen med å overvåke og kontrollere reservoaret revolusjonert som følge av den nye teknologien.

– å levere en teknologi som muliggjør toveis kommunikasjon på dette området har vært det mest teknisk utfordrende prosjektet vi har utført til dags dato, forteller Steve Hudson i Expro i en pressemelding.

Selskapet melder om gryende interesse for bruk av trådløs teknologi ved reservoarovervåking. Shell som er operatør på Ormen Lange, understreker at den nye teknologien kan bety mye for produksjonen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger