Publisert 4. februar 2000

Det er partner North Energy som melder at lisenspartnerne har funnet hydrokarboner i HPHT-brønnen Stirby. Det er Det norske som er operatør på funnet.

Stirby er ikke boret ferdig, men partner North Energy melder allerede nå at brønn 24/12-6 S2 viser hydrokarboner. Stirby-prospektet ligger i PL 341, og North Energy har 11 prosents eierandel i lisensen. Operatør Det norske har 30 prosent, mens Wintershall har 20 prosent, Marathon 12 prosent, GdF Suez har 10 prosent, Bayerngas har 10 prosent og Talisman har 7 prosent.

– Indikasjonene så langt er positive og i tråd med selskapets evaluering av prospektiviteten i lisensen. Dersom videre datainnsamling bekrefter at dette er et kommersielt funn, har vi tro på at en utbygging tilknyttet infrastruktur i området kan realiseres innen få år, sier administrerende direktør i North Energy, Erik Karlstrøm.

North Energy melder at det er påvist hydrokarboner i 70 meter sandstein på et dyp på nesten 4.900 meter, men det er ennå for tidlig å si noe om hvor mye som er funnet og hvordan produksjonsegenskapene til brønnen er.

Brønn 24/12-6 S2 ble spuddet 16. august, og på grunn av at den er en brønn med høy temperatur og høyt trykk har operatøren meldt at det vil ta noe tid å gjær ferdig jobben. Det var satt av opprinnelig 90 dager til jobben.

Vanndybden på stedet er omkring 120 meter, og det er riggen «Songa Delta» som utfører jobben.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger