Publisert 4. februar 2000

Seadrill-riggen «West Phoenixs» boring utenfor Færøyene har gitt resultater. Nå gir lovende hydrokarbonfunn partnerne grunn til å lete videre.

Operatør Eni og partnerne Faroe Petroleum, Dana Petroleum, Cieco og First Oil spuddet brønn 6004/8a-1 i lisens 005 den 23. juli i år ved hjelp av den halvt nedsenkbare riggen » West Phoenix», og den totale dybden på 3.901 meter ble nådd 25. oktober.

– Det har blitt funnet hydrokarboner i tynne sandlag spredt i en tykk klastisk bergart i Paleocene alder. Dette indikerer en robust tilstedeværelse av et aktivt petroleumssystem, skriver Faroe Petroleum i en pressemelding.

Riggen skal nå plugge og forlate brønnen i løpet av de neste dagene. Vanndybden på stedet er hele 1.106 meter, og brønnen ligger omkring 190 kilometer sørøst for Torshavn. Selskapene skal nå analysere funnet nærmere.

– Selv om vi ikke støtte på tykk reservoarsandstein på Anne Marie, så gir funnet oss betydelig optimisme for å fortsette leteaktivitetene i lisensen, sier direktør for Faroe Petroleum, Graham Stewart.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger