Traff vann på Torvastad

Publisert 19. november 2013

Lundin har fullført sin letebrønn på Torvastad-prospektet nord for Johan Sverdrup, men uten å treffe olje.,Formålet med brønn 16/2-20S var å påvise tilstedeværelse av oljeførende sandstein i lavere Kritt/øvre Jura, og å avgjøre om Torvastad -strukturen kommuniserer med Johan Sverdrup- funnet.

Brønnen, som ble boret av semien ”Island Innovator,” traff en lavere Kritt/øvre Jura –sekvens med dårlig reservoarkvalitet med omtrent 24 meters tykkelse. Dette lå over vannførende øvre Jura Draupne -sandstein av høy kvalitet på omtrent ti meter i en 14 meters brutto sekvens. Det 24 meter tykke lavere Kritt/øvre Jura –reservoaret ble funnet i henhold til dybdeprognosen, men er tykkere enn forventet. Som en konsekvens ligger Draupne –sandsteinen dypere enn forventet, mens den vannførende Jura Draupne sandsteinen ser ut til å være i samme sekvens som man har truffet på i alle Johan Sverdrup-brønnene.

Går for sidesteg

Lisenspartnerne i PL 501 har besluttet å bore et sidesteg ut til omkring 770 meter vest for 16/2-20S for å undersøke potensialet for en fortsettelse av Draupne sandstein og etablere en olje/vann-kontakt. Sidesteget er beregnet å ta 20 dager og bores av samme rigg som hovedbrønnen.

Torvastad-brønnen ble boret til en total dybde på 2.070 meter og avsluttet i grunnfjell og man har tatt kjerneprøver og logget.

Partnere i PL 501 er Lundin (operatør med 40 prosent eierandel), Statoil (40 prosent) og Maersk (20 prosent).

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger