Publisert 4. februar 2000

OTC2008: I løpet av de siste årene har man sett en 30 prosents økning i boretid, og en sakte økende grad av nedetid. Forskningsrådet, IRIS og Petromaks utnyttet sine gode bånd til universitetene i Texas til å ta tak i problemet under årets OTC., i Houston:

TANKESAMLERE: President i IRIS, Anna Aabøe, og IRIS’ direktør
for Petroleum, Aina M. Berg, samlet over 60 deltagere til
workshop om autmatisert boring på Rice University under
årets OTC (foto: MAGNUS BIRKENES)

På invitasjon av de tre norske forskningsinstitusjonene og Rice University i Houston ble det satt av en hel dag til studier, diskusjoner og løsninger rundt temaet automatisert boring under denne uken OTC. De tette båndene de norske forskningsmiljøene har til miljøene i Texas kan legge grunnlaget for en rekke sårt tiltrengte tekniske og praktiske løsninger.

– Vi liker å se på oss selv som de som forsker på boring og brønn i Norge, og dette nydelige, anerkjente universitetet kan virkelig bidra til å videreføre og forbedre de transatlantiske forbindelsene på disse områdene, sier en entusiastisk Aina M. Berg, direktør for IRIS Petroleum, til Oilinfo på Rice University.

Oversikt, plan, handling
Denne workshop-dagen har de samlet i overkant av 60 deltagere; forskere, leverandører, operatører og organisatorer, norske og amerikanske, til en full dag med diskusjon, planlegging, inspirasjon og nytenkning innen det omfattende temaet automatisert boring.

– Dette har vært veldig populært, og vi har hatt ventelister for å bli med i lang tid. Det er en gyllen mulighet til å oppmuntre innsendelser av prosjektsøknader for støtte til utvikling av automatiserte boremetoder til Forskningsrådet; en frist som går ut i oktober. De siste årene har vi sett en tredve prosents økning i boretid og en stadig hyppigere frekvens av nedetid under boreoperasjoner, og det trengs forskning og nytenkning for å løse dette. Boreoperasjonene er jo de desidert dyreste delene av olje- og gassletingen, forteller Berg til Oilinfo.

– Målene for dagen er å få en oversikt over «hvor er vi nå», «hva skjer» og forhåpentligvis få satt i gang noen nye prosjektskisser, legger hun til.

Kanskje igjen
Berg er ikke sikker på om denne workshopen kommer til å bli en årlig ting under OTC, mest fordi tenkesesjonen er sponset av Forskningsrådet. Men det er ingen hemmelighet at de ønsker en enda større grad av transatlantisk samarbeid, sier Berg.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger