«Transocean Barents» til Darwin

Publisert 14. februar 2013
I går ble det klart at «Transocean Barents» boret tørt på Albert. Nå skal riggen videre til Darwin i Barentshavet.

,

Borestedet er lokalisert 60-80 kilometer sørvest for Skrugard og Havis , og 100 kilometer nordvest for Snøhvit -feltet. og tilhører PL 531 . Arealet i lisensen består av blokkene 7217/12 , 7218/10 og 7218/11 . Havdypet på stedet er cirka 325 meter.

Formålet med boringen er å kartlegge hydrokarbonpotensialet i Palocene og Cretaceous i henholdsvis Torsk- og Kveite/Kolmule-formasjonene. Førstnevnte er en 40 meter tykk sone med potensiell oljesand på rundt 1.512 meters dyp, sistnevnte en 160 meter tykk sone på 1.598 meters dyp.

Hva potensielle hydrokarboner angår, har Repsol tatt utgangspunkt i olje av samme type som i Realgrunnen, den samme som i det ene Goliat -reservoaret, samt gass, i sine risikovurderinger/ utslippsscenarioer

Brønnen skal forøvrig bores til en total dybde av cirka 2.540 meter målt fra boredekket under en operasjon estimert til 48 døgn, avhengig av funn. Etter at all datainnsamling er gjennomført, vil brønnen bli plugget tilbake med sement. Repsol planlegger ikke noen tradisjonell produksjonstest med brenning av hydrokarboner.

Lisens 531 ble delt ut 15. mai 2009 i 20. runde. Dette er den første brønnen som blir boret i lisensen.

«Transocean Barents» er en 6. generasjons halvt nedsenkbar boreinnretning av typen H-6e. Den ble bygget ved verftet Aker Stord i Norge og ferdigstilt i 2009. «Transocean Barents» eies og opereres av Transocean Norway, med hovedkontor i Stavanger.

Repsol Exploration Norge AS er operatør (20 prosent) med partnerne Concedo ASA (20 prosent), RWE Dea Norge AS (15 prosent), Talisman Energy Norge AS (12,5 prosent), Faroe (12,5 prosent), Marathon Oil Norge AS (10 prosent) og Det norske (10 prosent).

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger