Publisert 4. februar 2000

Det norske skal bruke semien «Transocean Barents» til boring og komplettering av Jette brønnene.

I tillegg til de to produksjonsbrønnene; Jette Sør 25/8-A-1 AH og J ette Nord 25/8-B-1 H , skal riggen bore en såkalt observasjonsbrønn; 25/8-A-1 H .

Det norske oljeselskap ASA fikk i februar godkjent plan for utbygging og drift (PUD) for oljefeltet Jette i Nordsjøen. Jette, som ligger like ved Jotun -feltet, vil bli produsert med to horisontale brønner og knyttet opp mot en flytende produksjonsenhet (FPSO) på Jotun.

Fra før av har Det norske tildelt Cameron kontrakten for undervanns-produksjonssystemer (inkludert ventiltrær og vernestruktur); Subsea 7 får ansvar for prosjektering, anskaffelse, fabrikasjon og installasjon av en seks kilometer lang fleksibel strømningskabel og forbindelseskabler, samt installasjon av en seks kilometer lang integrert kontrollkabel, ventiltrær og vernestruktur, mens Aker Solutions står for fabrikasjon og leveranse av en seks kilometer lang kontrollkabel. Arbeidet offshore er planlagt til høsten 2012.

Jette inneholder rundt 14 millioner fat oljeekvivalenter, basert på 30 prosent utvinningsgrad. Produksjonen fra feltet vil det første året være omlag 14.000 fat per dag, av dette er rundt 9.000 fat til Det norske. Utbyggingen er beregnet å koste rundt 2,5 milliarder kroner. Basert på dagens oljepriser kan feltet gi brutto inntekter på åtte milliarder kroner. Driftskostnadene er lavere enn på selvstendige feltutbygginger, derfor er det er lønnsomt å bygge ut, melder selskapet.

Feltet skal være i produksjon fra første kvartal 2013, vil utvikles og drives fra Det norske i Trondheim, mens den daglige driftsoppfølgingen gjøres av ExxonMobil.

Partnere i Jette er Det norske 63,3 prosent og operatør, Dana Petroleum 19,2 prosent, Bridge Energy 6,0 prosent og Petoro 11,5 prosent.


Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger