Publisert 1. mars 2006

Som del av en større kontraktspakke med oljeselskapet Chevron bestiller Transocean nå et helt nytt borefartøy i øverste divisjon.

I borepakken inngått med Chevron forplikter Transocean seg til å bygge et nytt femte generasjons boreskip. Fartøyet er bestilt ved det sørkoreanske Daewoo-verftet for levering i andre kvartal 2009 skriver iMarkedet.no.

Byggeprisen er stipulert til 650 millioner dollar, og markerer et skifte for Transocean som hittil har valgt å opprgadere eksisterende rigger fremfor å bygge nytt. Det samme har de andre store amerikanske riggselskapene gjort det siste året, mens de norske aktørene har bestilt nye enheter i bøtter og spann.

Boreskipet vil være sikret en fast kontrakt med Chevron for en periode på tre år med to opsjoner av ett år til forlengelse. Kontraktssummen for den faste delen er 493 millioner dollar, som gir en dagrate på 450.000 dollar pr. dag, skriver iMarkedet.

I tillegg til nybygget har Transocean inngått en kontraktsforlengelse på to år for boreskipet

Discoverer Deep Seas Foto: Transocean

Discoverer Deep Seas fra januar 2009. Det kommer i tillegg til at Chevron har erklært en opsjon på å leie boreskipet for ytterligere ett år under den eksisterende kontrakten.

Raten for den nye toårs perioden er på 485.000 dollar pr. dag.

Det nye boreskipet skal bygges for boring på inntil 12.000 fot som vil etablere boreskipet i den øverste divisjonen på dybde. Videre skal boreskipet kunne bore 40.000 fot ned i havbunnen, skriver iMarkedet.no.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger