Publisert 4. februar 2000

Transocean-riggen «Deepwater Horizon» har sunket, etter å ha stått i full brann siden eksplosjonen om bord tirsdag kveld. Samtidig er olje sluppet ut.

Riggen sank i går, etter nok en eksplosjon om bord. Det søkes fortsatt etter de elleve savnede, men håpet om å finne de er i ferd med å svekkes.

Brønnen som riggen arbeidet på under eksplosjonen lekker olje, og nå melder Transocean at dersom de ikke klarer å stenge av brønnen må det bores en avlastningsbrønn, skriver Upstream.

Transocean står klar med sin nyeste rigg, «Development Driller II», og vil flytte den til Mississippi Canyon blokk 242 for å stoppe utblåsningen fra Macondo-brønnen. Se video av brannen her.

I går sa den amerikanske kystvakten at det er usannsynlig at de kommer til å finne de elleve savnede fra mannskapet. Søket etter dem vil fortsette fram til tidlig fredag morgen. Det er indikasjoner på at de savnede kan ha arbeidet nær eksplosjonsstedet, og at de ikke har hatt mulighet for å evakuere riggen.

Den halvt nedsenkbare riggen sank rett før klokken 10.20 lokal tid i går, mindre enn 48 timer etter at riggen startet å brenne.

– Les også: Elleve skadet og syv savnet i rigg-eksplosjon

Redningsarbeidere og Transocean har ikke klart å plugge brønnen og få den under kontroll. Ifølge en talsperson fra kystvakten har brønnen tidligere produsert 7.400 fat per dag.

– Det er for mange usikkerheter til å kunne estimere volumet av det potensielle oljesølet, sier BP-direktør David Rainey til Upstream.

«Deepwater Horizon» opererer for BP i Mexicogolfen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger