Publisert 8. november 2005

Sent i går meldte riggselskapet Transocean at de vil bygge om en av sine eldre andre generasjonsrigger til dypvannsmarkedet. I dag gjør de det klart at det kan gjelde flere rigger mot sikre kontrakter, melder Imarkedet.

Det var etter børs i USA mandag kveld verdens største riggselskap Transocean meldte at de vil investere 300 millioner dollar i oppgradering av en av sine gamle halvt nedsenkbare borerigger til dypvannsmarkedet.

I dag har konsernet lagt frem sin kvartalsrapport, og gjør det klart at gårsdagens kontrakt med Shell sannsynligvis ikke blir den siste oppgraderingen. Shell har gitt Transocean en borekontrakt på tre år til en verdi på 385 millioner dollar for riggen som nå skal ombygges.

– Vi har annonsert separat en avtale om å oppgradere en Sedco-700 halvtnedsenkbar rigg til dypvannsboring, og er også i diskusjoner med flere operatører om mulige andre oppgraderinger til dypvannskapasitet for andre semi’er i vår flåte av ”andre rigger”, sier konsernsjef Robert L. Long i Transocean i en kommentar.

Ifølge Long vil disse oppgraderingen skje mot sikre kontrakter, og oppgraderingene er ventet å ta omkring 24 måneder og koste omkring 300 millioner dollar pr. enhet. Transocean har blant annet flere rigger av Sedco 700-design bygget på 1970 og 1980-tallet som egner seg for slike oppgraderinger.

Shell-riggen skal oppgraderes til arbeid på inntil 6.000 fot, og får en dagrate på 350.000 dollar dagen.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger