Publisert 22. desember 2006

Statoil har inngått kontrakt med Transocean Offshore for boring av produksjonsbrønner på Gjøa-feltet i Nordsjøen. Kontrakten er verdt om lag 2,6 milliarder kroner.

Avtalen omfatter boring av 13 brønner, med opsjon på ytterligere tre brønner. Det er riggen Transocean Searcher som skal bore brønnene. Borestart er planlagt til oktober 2008.

Kontrakten, som gjelder for tre år, er verd rundt 427 millioner dollar, eller om lag 2,6 milliarder kroner.

– Det er viktig å få på plass de store og viktige kontraktene i god tid i forhold til gjennomføringsløpet. Vi er derfor svært fornøyde med signeringen. Avtalen sikrer oss en kjent rigg med gode resultater, sier prosjektdirektør Kjetel Digre.

Tidligere i høst har Statoil inngått avtale om bygging av plattformdekket og levering av undervannsinstallasjoner til Gjøa. Den neste store kontrakten som kommer, er byggingen av understellet til den halvt nedsenkbare produksjonsplattformen.

Gjøa-feltet skal etter planen produsere olje og gass fra 2010. De totale investeringene er beregnet til rundt 27 milliarder 2006-kroner.

Gjøa ble påvist i 1989. Feltet ligger i blokkene 35/9 og 36/7, om lag 70 kilometer nord for Troll-feltet og 45 kilometer utenfor kysten av Sogn og Fjordane. Reservene er beregnet til rundt 40 milliarder kubikkmeter gass og om lag 83 millioner fat olje og kondensat.

Gaz de France overtar som driftsoperatør når feltet settes i produksjon. Rettighetshaverne i lisensen er Gaz de France (30 prosent), Petoro (30), Statoil (20), Shell (12) og RWE Dea (8).

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger