Publisert 4. februar 2000

Petroleumstilsynet har gitt sitt samtykke til leteboring med «Songa Delta», produksjonsboring med «Maersk Guardian» og igangsettelse av Marathons nye felt Volund.

SKAL På JOBB FOR PETRO-CANADA: «Songa
Delta». (Foto: SONGA OFFSHORE)

Samtykket til å bruke «Songa Delta» er gitt til Petro-Canada Norge, som har planer om å bore letebrønnen 34/4-11 i utvinningstillatelse 357. Den ligger omtrent 15 kilometer nord-nordvest for Snorre B. Vanndypet på stedet er 347 meter, og boringen vil ta 65 døgn om brønnen viser seg å være tørr, 85 døgn ved funn.

«Maersk Guardian» er tiltenkt å bore fire sidestegsbrønner på Varg A, som skal brukes som produksjonsbrønner. Talisman er operatør, og hensikten med boringen er å øke utnyttelsen fra feltet ved å bore brønner inn i nye reservoarområder, skriver Petroleumstilsynet. Denne boreoperasjonen er beregnet å starte 1. august.

I tilegg har Marathon Petroleum Norge fått tillatelse til å ta i bruk installasjonene på Volundfeltet. Feltet er bygget ut med tre subsea-brønner som er knyttet til «Alvheim FPSO». Volundfeltet ligger åtte kilometer sør for Alvheim i utvinningstillatelse 150, blokk 24/9. Om alt går etter planen, skal feltet starte opp 1. August, og vil produsere mellom 20.000 og 40.000 fat olje per dag.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger