Trekløver tildelt «banebrytende» Total-kontrakt
Pressemelding
13. september 2017
Trekløver tildelt «banebrytende» Total-kontrakt
Pressemelding
13. september 2017

Total E&P Norge har tildelt rammeavtale vedrørende service for Martin Linge til Eureka Pumps med samarbeidspartnerne Karsten Moholt og Bertel O. Steen Teknikk.

Rammeavtalen omfatter vedlikehold og service på hovedtyngden av det roterende utstyret.

Kontrakten er, ifølge kontraktsvinneren, banebrytende på norsk sokkel ved at spesialisert vedlikehold på roterende utstyr tildeles en kontraktør. Eureka med partnere tror at denne måten å organisere vedlikeholdet på vil bli vanligere på norsk sokkel fremover og spesielt hos oljeselskap med få og/eller marginale installasjoner.

Eureka har kontraktsansvaret ovenfor Total samt spesifikt ansvar for pumper og pumpesystemer, Karsten Moholt for elektromotorer, generatorer og drivere og Bertel O. Steen Teknikk for dieselmotorer.

Partnerne ser det som viktig å videreutvikle og implementere fremtidens teknologi for tilstandskontroll på Martin Linge. Spesialistvedlikeholdet omfatter reservedeler, service og støtte onshore og offshore, kurs og opplæring, reengineering, oppgradering, tilstandsovervåking, testing og resertifisering.

– Dette er en stor tillitserklæring fra Total Norge, sier administrerende direktør for Eureka Pumps, Rolf Thorkildsen.

– Total vil gjennom denne kontrakten forenkle sin anskaffelse og service for Martin Linge. Leverandørteamet Karsten Moholt, Bertel O. Steen Teknikk samt Eureka vil fungere som en kontaktflate mot Total for våre tjenester. Vi som leverandørpartnere for spesialisert vedlikehold vil bygge kunnskap og erfaringer med denne kontraktstypen som vi nok vil promotere også mot andre kunder. Total har et sterkt fokus på forenklede og effektive anskaffelses prosesser samt tett samarbeid med sineleverandører. Dette resulterte i en oppfordring til flere leverandører om å tenke nytt og komme opp med forenklede løsninger for Martin Linge.

Kontrakten er på 3 år med opsjoner på 2+2 år.