Publisert 13. september 2017

Total E&P Norge har tildelt rammeavtale vedrørende service for Martin Linge til Eureka Pumps med samarbeidspartnerne Karsten Moholt og Bertel O. Steen Teknikk.

Rammeavtalen omfatter vedlikehold og service på hovedtyngden av det roterende utstyret.

Kontrakten er, ifølge kontraktsvinneren, banebrytende på norsk sokkel ved at spesialisert vedlikehold på roterende utstyr tildeles en kontraktør. Eureka med partnere tror at denne måten å organisere vedlikeholdet på vil bli vanligere på norsk sokkel fremover og spesielt hos oljeselskap med få og/eller marginale installasjoner.

Eureka har kontraktsansvaret ovenfor Total samt spesifikt ansvar for pumper og pumpesystemer, Karsten Moholt for elektromotorer, generatorer og drivere og Bertel O. Steen Teknikk for dieselmotorer.

Partnerne ser det som viktig å videreutvikle og implementere fremtidens teknologi for tilstandskontroll på Martin Linge. Spesialistvedlikeholdet omfatter reservedeler, service og støtte onshore og offshore, kurs og opplæring, reengineering, oppgradering, tilstandsovervåking, testing og resertifisering.

– Dette er en stor tillitserklæring fra Total Norge, sier administrerende direktør for Eureka Pumps, Rolf Thorkildsen.

– Total vil gjennom denne kontrakten forenkle sin anskaffelse og service for Martin Linge. Leverandørteamet Karsten Moholt, Bertel O. Steen Teknikk samt Eureka vil fungere som en kontaktflate mot Total for våre tjenester. Vi som leverandørpartnere for spesialisert vedlikehold vil bygge kunnskap og erfaringer med denne kontraktstypen som vi nok vil promotere også mot andre kunder. Total har et sterkt fokus på forenklede og effektive anskaffelses prosesser samt tett samarbeid med sineleverandører. Dette resulterte i en oppfordring til flere leverandører om å tenke nytt og komme opp med forenklede løsninger for Martin Linge.

Kontrakten er på 3 år med opsjoner på 2+2 år.

Siste fra forsiden

+

Skal investere 20 milliarder kroner i utbyggingen av Fram Sør

+

Mistet kontroll over helikopteret: – Pilotene var desorienterte

Driften på Mongstad i gang igjen etter brannen

+

Sprakk med 31,5 milliarder kroner – tilbakebetalt på 11 måneder

Brannen på Mongstad skal granskes

+

Dolphin Drilling overtar to Transocean-rigger: – Passer perfekt til vår strategi

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger