Publisert 4. februar 2000

Trelleborg Offshore har lykkes i å installere et brannslukkingssystem av typen Elastopipe på Maersk-FPSO-en «Ngujima-Yin», uten å forstyrre produksjonen om bord.

TESTES: Trelleborgs Elastopipe-system.
(Foto: TRELLEBORG)

Systemet erstattet et rørsystem av stål i syv ulike moduler.

Trelleborg utførte forhåndsundersøkelser, design, ingeniørtjenester, leveranse og installasjonspakke, i tillegg til å fjerne det gamle systemet.

– Det var viktig at produksjonen om bord på FPSO-en ikke ble påvirket på noen måte, og sikkerheten var også avgjørende. Trelleborg utførte ikke bare arbeidet kjapt og effektivt, men også på en trygg måte, sier Chirstian Eilersen, som er direktør for FPSO-prosjekter hos Maersk, om prosjektet som totalt tok tre måneder.

Det eksisterende systemet hadde korrodert i løpet av de to årene det hadde vært i operasjon og krevde løpende vedlikehold. Utskiftingen krevde til sammen 1.687 meter med slange, med diametere fra 25 til 200 millimeter.

– Siden Elastopipe er et syntetisk, gummibasert fleksibelt rørsystem blir det installert uten bruk av sveising eller annet varm arbeid, sier Hans-Leo Hals, produktsjef for Elastopipe hos Trelleborg i en pressemelding.

– I tillegg gjør fleksibiliteten og den lave vekten på Elastopipe at installasjonen går veldig kjapt sammenlignet med rigide systemer, legger han til.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger