Trenger gasskraft for elektrifisering

Publisert 16. mai 2014

Paradoksalt nok vil elektrifisering av Utsirahøyden kreve tilgang til gasskraftkapasitet fra Kårstø eller fra andre offshoreplattformer.

Dette slår Statnett, som er ansvarlig for strømnettet og forsyningssikkerheten i hele Norge i sin ”Nettutvikingsplan 2013, Nasjonal Plan for neste generasjon kraftnett.”

Statnett ser strømforsyningen elektrifiseringen vil kreve i sammenheng med et pilotanlegg for aluminiumsproduksjonsteknologi, fulgt av et mulig fullskalaanlegg, som Hydro vil sette i gang med på Karmøy.

”I sum vil dette bidra til at forbruket i Sunnhordland dobles, og betydelige nettinvesteringer kreves for å legge til rette for sikker strømforsyning,” sier Statnett i planen.

Videre vurderer Statnett at ”det er rom for forbruksøkningen,…, forutsatt etablering av spenningsstøtte (SVC-anlegg), tilgang til gasskraftkapasitet på Kårstø eller offshore i kritiske driftssituasjoner…”

På direkte spørsmål fra Petro.no om det finnes kapasitet i strømnettet til å forsyne Utsirahøyden, sier Statnetts Kommunikasjonssjef region vest, Irene Meldal:

– Utsirahøyden kan få kraft fra land med mindre tiltak i kraftsystemet. Statnett skal vurdere behov og løsningsmuligheter for utbedringer av nettet i dialog med berørte parter.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger