Publisert 2. april 2006

Solstrand AS er i ferd med å bygge seg opp også som offshoreverft. Sterkt ordrepress på andre verft åpner en nisje for verftet i Tomrefjord.

Illustrasjon: Marin Teknikk AS

Verftet i Tomrefjord har inngått kontrakt med rederiet Trico Supply AS i Fosnavåg om bygging av ett forsyningsfartøy. Skipet er tegnet av Marin Teknikk AS i Tjørvåg. Fartøyet skal leveres ferdig utrustet til rederiet 30. november 2007. I tillegg er det skrevet en opsjonsavtale på bygging av et søsterskip for levering 31. april 2008, skriver sunnmørsposten.no.

– Vi har hatt et godt samarbeid med Marin Teknikk om fiskebåter tidligere. Dette samarbeidet har ført oss inn i denne kontrakten, sier Tennøy, som understreker at dette er et svært viktig oppdrag for Solstrand, og en endelig bekreftelse på at man har fått et fotfeste inn i offshoremarkedet.

Det amerikansk eide Trico Supply med hovedkontor i Houston, har en relativt gammel flåte på 16 skip i Nordsjøen, Mexicogulfen, Vest-Afrika og Brasil.

Offshorekontoret er i Herøy på Sunnmøre, og ledes av Øyvind Sævik. Oppdraget betyr at Solstrand i første omgang har full sysselsetting ut november 2007, og oppdraget sikrer også sysselsetting for mange av Solstrands underleverandører, skriver sunnmørsposten.no.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger