Trio sikrer femårsavtaler med Spirit Energy
Pressemelding
24. januar 2021
Foto: Spirit Energy
Trio sikrer femårsavtaler med Spirit Energy
Pressemelding
24. januar 2021

Spirit Energy har inngått femårige avtaler med Subsea 7, TechnipFMC og DNV GL.

Rammeavtalene som nå blir signert er en fortsettelse av et femårig samarbeid, som var det første i sitt slag i Norge da det ble innledet høsten 2015, skriver Spirit Energy i en pressemelding.

Avtalen hadde en varighet på fem år, med opsjon om å forlenge med ytterligere fem nye år dersom samarbeidet ga resultater.

Spirit Energy er medeier i Nova-feltet som er under utbygging i Nordsjøen og som har planlagt produksjonsstart i 2022. Nå blir også en samordnet utbygging vurdert for en rekke funn på Haltenbanken, der selskapet også er med. Funn som Bergknapp, Iris og Fogelberg, sistnevnte operert av Spirit Energy, er også mulige utbyggingskandidater.

– Vi jobber målrettet for å få til en utbygging av Fogelberg-funnet i Norskehavet. Samarbeidsmodellen vi har etablert har som mål å være attraktiv for både leverandører og oljeselskap, og vil bli brukt i en eventuell utbygging. Ideen er at åpent og langsiktig samarbeid skal lønne seg, også økonomisk. Forutsigbarhet er avgjørende for gode resultater. Derfor er jeg trygg på at vår modell gjør oss i stand til å levere prosjekter til høy kvalitet og riktig pris, sier administrerende direktør Gro Kyllingstad i Spirit Energy Norway AS.