Publisert 4. februar 2000

OPPDATERT: Statoil fikk så store problemer med å sette casing i produksjonsbrønn 6506/11-A-3H på Morvin-feltet i Norskehavet at de ble nødt til å gi opp og bore en ny. Nå skal brønn A-3H plugges permanent.

Illustrasjon: Statoil

Tirsdag fikk Statoil samtykke av Petroleumstilsynet til permanent plugging av brønn 6506/11-A-3H på Morvin-feltet i Norskehavet. Brønnen skal plugges av riggen «Scarabeo 5».

– Under boring av formasjonene over reservoaret i brønn A-3H på Morvin ble det på grunn av forskjellige operasjonelle forhold besluttet å sikre og midlertidig forlate brønnen. Den forlatte brønnen skal permanent plugges og Statoil har nå etter søknad fått innvilget samtykke til denne operasjonen, skriver informasjonssjef i Statoil, Ola Anders Skauby, til Oilinfo som svar på spørsmål om hvorfor brønnen plugges.

Informasjonssjef Sverre Kojedal utdyper:

– I forbindelse med arbeidet med å sette casing i brønnen over reservoaret fikk vi så store problemer at vi ble nødt til å gå over til å bore en annen brønn. Nå borer vi derfor en ny brønn, og skal deretter plugge den første brønnen permanent, sier Kojedal til Oilinfo.

Operatør Statoil startet produksjonen på Morvin-feltet 1. august 2010. Feltet ligger to mil vest for åsgard B-plattformen på Haltenbanken, og er bygget ut med to brønnrammer og fire produksjonsbrønner. Oljen fra feltet føres til åsgard B-plattformen for prosessering.

Med seg på lisenslaget har operatør Statoil (64 prosent) med seg Eni Norge (30 prosent) og Total E&P Norge (6 prosent).

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger