Publisert 4. februar 2000

Fafo-forsker mener de ansatte i oljesektoren neppe får pensjonsordningen sin inn i tariffavtalen hvis Rikslønnsnemnden følger sin vanlige praksis.

Ifølge forsker Kristine Nergaard ved forskningsstiftelsen Fafo har nemnden ingen tradisjon for å bringe nye prinsipper inn i det sentrale avtaleverket. Overfor NTB påpeker Nergaard sjansene for arbeidstakerne til å vinne fram er små.

– Rikslønnsnemnden står selvsagt helt fritt i hvordan den vurderer kravene fra partene, men det er svært sjelden den innfører nye prinsipper gjennom sin behandling. Pensjonsspørsmål i sokkelkonflikten vil være et slikt element, sier hun til NTB

De organiserte i Industri Energi, SAFE og Lederne streiket for retten til å velge å gå av med pensjon med full opptjening når det fyller 62 år, en ordning de fleste av dem har hatt i sine lokale avtaler inntil nylig, men som de Statoil-ansatte mistet da ledelsen reviderte bedriftens pensjonsordninger.

Spørsmålet om ordningen kan bringes inn igjen sentralt vil bli gitt grundig drøfting når partene skal fremme sine argumenter for nemnda, men noen kjennelse er ikke ventet før tidlig i høst.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger