Publisert 8. april 2008

PR-bransjen tror at olje- og energiminister Åslaug Haga klarer å ri av stormen etter den omstridte konsulentavtalen med Senterparti-felle Eli Arnstad.,NTB

Departementet har innrømmet fire lovbrudd under tildelingen av et konsulentoppdrag til den tidligere Enova-sjefen Eli Arnstad.

Men kommunikasjonsrådgivere og meningsmålingsinstitutt som Nationen har snakket med, tror ikke at uroen vil gå ut over Senterpartiets oppslutning eller troverdighet, forutsatt at det ikke dukker opp nye momenter i saken.

Håndteringen viktigst
– Skulle det derimot vise seg at Haga har snakket usant, stiller saken seg annerledes, sier Elizabeth Hartmann i kommunikasjonsbyrået Siste Skrik.

Kommunikasjonsrådgiver Lars N. Sæthre i byrået JKL sier at saken er et eksempel på at det ikke er sakene i seg selv som avgjør hvor alvorlige de blir, men håndteringen av dem.

– Haga har sagt det skal ordnes opp, og dermed sikret seg handlefrihet. Dessuten har hun oppført seg resolutt, uten at det er gått prestisje i saken, sier Sætre.

Kommunikasjonsrådgiver Ole Tom Nomeland i Gambit sier at Haga har gjort klokt i å legge seg flat og innrømme feil med en gang.

Populær fra før
Meningsmålingsinstituttene TNS Gallup og Synovate tror ikke saken vil føre til fall på meningsmålingene for Sp eller for Haga.

Håkon Kavli i Synovate sier at Haga fra før er en av de mest populære politikerne her i landet og at hun derfor har mye å gå på. Det er viktig for hvordan folk tolker saken, sier han.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger