Publisert 4. februar 2000

BP kan måtte selge seg ut av Nordsjøen for å finansiere erstatningsfondet for oljekatastrofen,men norske analytikere tror at de kommer til å forbli i Norge.

Det er kilder i Londons finansmiljø som sier til The Guardian at BP kan måtte selge seg ut av sine 45 felt i norsk og britisk sektor.

Verdien av BP er mer eller mindre halvvert etter at «Deepwater Horizon» gikk til grunn 20. april i år, og fortsatt spyr ut store mengder olje hver dag.

– Les også: – Kriseanslaget er langt høyere

BP skal sette opp et erstatningsfond, og for å skaffe 20 milliarder dollar til dette har selskapet valgt å ikke betale utbygge og selge aktiva for ti milliarder dollar.

Oljeanalytiker Gudmund Halle i DnB Nor Markets tror ikke at BP vil selge i Nordsjøen, men at USA er mer aktuelt å selge seg ned i.

Analytiker Arnstein Wigerstrand i SEG Enskilda sier til E24 at sannsynligheten for at BP selger seg ned i Nordsjøen er relativt beskjeden.

– Norsk sokkel er attraktiv for BP. Jeg tror selskapet vil stå her med betydelig virksomhet, for å være i posisjon når nye områder åpnes for leting, sier Wigerstrand til E24.

BP sier selv at det er for tidlig å si om selskapets Nordsjø-andeler vil bli rammet som følge av kostnadskuttet.

– Nordsjøen har lenge vært et kjerneområde for BP. Antagelsene i britiske aviser for stå for deres regning, sier pressetalsmann Jan Erik Geirmo i BP Norge.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger