Publisert 4. februar 2000

Delegater på World Gas Conference i Kuala Lumpur tror Kina vil bli verdens største produsent av skifergass i 2030, ifølge en meningsmåling utført av GL Noble Denton. (Illustrasjonsbilde)

Kina har potensial til å overta Nord-Amerika og blitt verdens ledende produsent av skifergass i 2030, har en meningsmåling utført i går på World Gas Conference i Kuala Lumpur avslørt.

81 prosent av deltakerne mente at Kina vil bli den største skifergass produsent i de neste 18 årene, mens 19 prosent mente at det ikke vil.

Målingen ble utført av GL Noble Denton på den andre dagen av World Gas Conference. Målingen ble også gjennomført online av fagfolk fra hele bransjen.

– Det kinesiske departementet for land og ressurser har anslått at landet kan ha 25 billioner kubikkmeter potensielt utvinnbar skifergass. Virkningen av disse reservene kan være enda større enn i Nord-Amerika, som har snudd fra en gassimportør til en potensiell eksportør på mindre enn et tiår, sier Richard Bailey, GL Noble Denton konserndirektør for Asia Pacific??.

– For bare et år siden ble asiatiske ukonvensjonelle gassprosjekter allment ansett for å være i sin barndom, med lovende utsikter. Resultatet av denne målingen understreker optimismen for ukonvensjonell gassproduksjon i regionen. Det gjenspeiler troen til noen aktører i bransjen at Kinas skifergassressurser radikalt kan endre dynamikken i forsyning for verdens største forbruker av energi, akkurat som skifergass endrer situasjonen i USA, sier han.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger