Tror lavere oljepris er bærekraftig på lang sikt

Publisert 14. november 2014

DNB mener en oljepris på under 100 dollar fatet kan gi en mer bærekraftig etterspørsel etter hydrokarboner på lang sikt.,Det skriver Rigzone .

Norges ledende investeringsbank DNB ASA tror at råoljeprisen vil fortsette å holde seg på 100 dollar fatet, avhengig av offshore og ukonvensjonell olje og gass lete- og produksjonsaktivitet (E&P) globalt.

Over to tredjedeler av oljeselskapene i en undersøkelsen av DNB Markets i august har signalisert at de ønsker å redusere eller opprettholde lete- og produksjonsutgifter fra 2015 til 2016, sa selskapets kredittanalytiker Mikael Gjerding i en orientering avholdt i Singapore forrige uke.

Undersøkelsen hadde indikert en noe flat E & P-utgifter på USD 105 per fat olje i august, men med oljepris på like over 80 dollar fatet, bør oljeindustrien se «videre E & P-reduksjon og en mer negativ driv,» advarte Gjerding.

DNB-analytikeren advarte også mot en utvikling av forsyningsøkning som ytterligere vil svinge markedet mot favør av oljeserviceleverandør.

Offshore riggmarkedet er et godt eksempel med «mye tilførsel» inn i markedet fra 2014, gjennom 2016 og til dels 2017, forklarte Gjerding.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger