Tror på Brasil-effekt i Nordsjøen

Publisert 11. august 2010

Selv med et halvårsresultat langt under fjorårets er Deep Sea Supply sikre på at markedet i Nordsjøen får en positiv effekt av selskapets økte tilstedeværelse i Brasil.

Av Inger Johanne Stenberg

Med en differanse på rett under 40 millioner dollar på resultat i første halvår i fjor og første halvår i år skulle man tror Deep Sea Supply skulle henge litt med nebbet, men nei, et underskudd på 5,6 millioner dollar, eller omkring 33,6 millioner kroner til tross, store kontrakter inngått i perioden gjør at fremtiden ser lys ut.

– Når vi ser fremover forventer vi at spotmarkedet i Nordsjøen får en positiv effekt som følge av at vi flytter en del fartøy til Brasil. Selskapet forventer å tjene på de strategiske flyttingene av skip i Brasil og andre land, heter det i en børsmelding.

Deep Sea Supply påpeker at de også forventer økt utnyttelse av skipene som følge av de nye kontraktene. Fire av selskapets fartøy fikk kontrakt med Gazflot på Sakhalin tidligere i år, mens det nybygde skipet, «Sea Marten», ble sendt rett til Brasil sammen med «Sea Otter». Ytterligere to skip ble hanket inn av Petrobras i juni, og disse begynte arbeidet i juli.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger