Publisert 4. februar 2000

Analytikere tror Aker Solutions kan bli delt opp og solgt del for del. – Vi ser salg av forretningsområder som en mer sannsynlig strategi, sier analytiker Lars-Daniel Westby.

SPLITTES?: Aker Solutions ser mot splittelse tror analytikere. Her fra Aker Stord. Foto: INGER JOHANNE STENBERG

Den største eieren av Aker Solutions, Aker asa, har tidligere solgt seg ned i både Aker Solutions og Aker Yards. At kursen den gang sank kraftig etter salg er en av grunnene til at analytiker Lars-Daniel Westby i DnB Markets, tror salg av forretningsområder som en mer sannsynlig strategi. Det skriver Dagens Næringsliv.

På fredag solgte oljeserviceselskapet datterselskapet AMC til Singapore for 1,5 milliard kroner. Ifølge selskapet er målet med salget å orientere seg på nytt, og få et mer fokusert og lønnsomt selskap.

– Det er for øyeblikket åpent hvordan fremtidens Aker Solutions vil bli seende ut, sier analytiker Kjetil Garstad i Arctic Securities til avisen.

Analytikeren fortsetter sitt resonnement med å henvise til den svenske medeieren Investor abs opsjon på salg. Om et halvt år har de nemlig rett til å selge aksjene sine til høyere kurs enn dagens markedskurs, differansen kan være så mye som 1,8 milliarder kroner skriver Dagens Næringsliv.

– Med bare to kvartaler igjen til put-opsjonen utløper, anser vi salg av forretningsområder som den mest sannsynlige strategien for å synliggjøre verdier i Aker Solutions, sier analytikeren.

I dag har selskapet en markedsverdi på omkring 23,6 milliarder kroner, og aksjen ligger på 87,7 kroner. Westby tror at ved en deling av selskapet vil aksjen komme opp i så mye som 110 til 125 kroner.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger