Publisert 4. februar 2000

Arvid Jensen i Petro Arctic tror skifergass gjør at Shtokmanfeltet vil bli skrinlagt. – Med dagens utvikling i gassmarkedet kommer ikke gassdelen av Shtokman til å gi nok inntekter, tror Jensen.

Som vi skrev tidligere i dag , skal fremtiden til Shtokman diskuteres på et styremøte i Gazprom neste fredag. Arvid Jensen, som er lederen for interesseorganisasjonen Petro Arctic tror resultatet av møtet blir at prosjektet blir lagt dødt. årsaken er skifergassressursene som er avdekket i USA, og som kan gjøre landet selvforsynt med gass. I utgangspunktet var det meningen at nærmere 90 prosent av gassen fra Shtokman skulle eksporteres til USA.

– Det ville uansett tatt mange år før utbyggingen ble lønnsom. Med dagens utvikling i gassmarkedet kommer ikke gassdelen av Sjtokman til å gi nok inntekter, sier Jensen ifølge NRK.

Kommunikasjonssjef Mari Dotterud i Statoil fastholder at selskapet, som har en andel på 24 prosent i utbyggerselskapet Shtokman Development AG, jobber videre med prosjektet som planlagt.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger