Publisert 13. desember 2006

John Fredriksen er rasende på Oslo Børs etter at hans riggselskap SeaDrill tvinges til å kjøpe aksjer i Eastern Drilling til en høyere pris enn hva selskapet er villig til.

NTB

Børsklagenemnda opprettholdt tirsdag Oslo Børs’ vedtak om at SeaDrill må legge inn et pliktig bud på aksjene i Eastern Drilling. Samtidig ble det slått fast at SeaDrill heller ikke kan selge seg ned i Eastern Drilling.

Ledelsen i SeaDrill er sterkt uenig i børsklagenemndas vedtak. Riggselskapets styre skal nå vurdere situasjonen videre, hvor både en rettssak mot børsen og Finansdepartementet og det å fremskynde prosessen med å flytte SeaDrill fra Oslo Børs vurderes.

Bot
Fredriksen-selskapet frykter at de blir pålagt å betale over 132 kroner per aksje i Eastern Drilling, men at den reelle verdien befinner seg godt under dette, i overkant av 90 kroner, fordi det er gjennomført en kapitalutvidelse i Eastern Drilling.

– I prinsippet gir børsklagenemnda SeaDrill en bot på over 100 millioner dollar på et mulig brudd i rapporteringen som ennå ikke er bestemt av Kredittilsynet, uttaler Fredriksens høyre hånd, Tor Olav Trøim, i en børsmelding.

Rettssak
SeaDrill frykter at saken kan bli til skade for selskapets tillit, og vurderer derfor å trekke både Oslo Børs og Finansdepartementet for retten.

I børsmeldingen heter det også at en flytting av SeaDrill til børsen i London eller New York kan bli fremskyndet.

– Børsklagenemndas beslutning viser mangelen på klarhet i regler fra Oslo Børs og tradisjonen myndighetene har for å endre standpunkt i saker av stor økonomisk betydning uten å varsle markedet. Dette er av stor betydning når SeaDrill og beslektede selskaper vurderer sitt fremtidige forhold til det norske kapitalmarkedet og Oslo Børs, heter det i børsmeldingen.

På børsen onsdag var det Eastern Drilling som kom heldig fra bråket, med en verdioppgang på over 13 prosent. SeaDrill-aksjen sank med 0,47 prosent.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger