Publisert 10. august 2006

Britisk politi har avslørt planer om å sprenge et fly i luften. Flere personer er arrestert i saken og trusselnivået er hevet i Storbritannia.

NTB

Avsløringen av angrepsplanene har ført til at trusselnivået er hevet til kritisk i Storbritannia, noe som betyr at et angrep kan forventes når som helst, opplyser sikkerhetspolitiet MI5. Kritisk er det høyeste av de fem bederskapsnivåene.

Planen skal ha vært å sprenge et fly mens det var i luften, og angrepsplanene skal særlig ha vært rettet mot flyginger mellom Storbritannia og USA. Politiet har arrestert flere personer i London-området som følge av avsløringen, og britiske TV-stasjoner melder at rundt 18 mennesker er arrestert.

Personene skal ha hatt planer om å smugle med seg bomber om bord i et fly i håndbagasjen.

Nei til håndbagasje
Flyselskapet British Airways har innført forbud mot å ta med håndbagasje på selskapets fly som forlater Storbritannia. Ifølge British Airways er tiltaket satt i verk etter krav fra myndighetene.

Britiske myndigheter offentliggjorde torsdag nye sikkerhetsregler for britiske flyplasser og forbyr i en periode håndbagasje på alle fly. Bare helt nødvendige eiendeler, som pass og lommebøker, vil bli tillatt som håndbagasje, men eiendelene må fraktes i gjennomsiktige plastposer, melder BBC.

– Stor operasjon
Sikkerheten er styrket på britiske flyplasser som følge av avsløringen. Etterforskningen av angrepsplanene har ifølge politiet pågått i en måned.

– Vi ønsker å forsikre offentligheten om at denne operasjonen ble gjennomført først og fremst for å ivareta den offentlige sikkerheten. Dette er en stor operasjon som nødvendigvis vil bli lang og komplisert, sier Scotland Yard i en uttalelse tidlig torsdag morgen.

Avsløringen av angrepsplanene skjer 13 måneder etter at fire islamistiske selvmordsbombere drepte 52 mennesker på kollektivnettet i London. Angrepene 7. juli i fjor var det verste terrorangrepet på britisk jord.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger