Publisert 4. februar 2000

TTS Sense har levert en konkursbegjæring for Ability Drilling til Nordhordaland tingrett. Ability bestrider dog grunnlaget for konkursbegjæringen.

De to selskapene er i en strid rundt betalingen for og kansellering av kontrakter for rigger Ability har bestilt fra TTS Sense. I april kansellerte blant annet Ability en kontrakt med TTS Sense på selskapets rigg nummer to, på grunn av forsinkelser i garantiarbeid. I forbindelse med kanselleringen framsatte Ability et krav overfor TTS Sense på 140 millioner kroner, for betalinger som var gjort på riggen.

TTS Sense var derimot ikke enige i at det var deres skyld at riggen var forsinket.

– Vår vurdering er at forsinkelsen er forårsaket av forhold på kjøpers side og at den under enhver omstendighet ikke kvalifiserer til heving etter leveringskontrakten. Hevingen vil dermed bli bestridt av TTS Sense, sa selskapet da.

Ability har også bestilling inne på flere rigger hos TTS Sense, men arbeidet med disse ble suspendert inntil videre da det ble innført betalingsstans over TTS Sense. Senere har det blitt innført betalingsstans for alle kreditorer til selskapet.

Ability Drilling bestrider nå basisen for konkursbegjæringen.

– Med referanse til tidligere krav mot TTS Sense i forbindelse med utsatte og manglende leveranser, bestrider vi grunnlaget for konkursbegjæringen. En konklusjon i konkursbegjæringen vil normalt være klar innen 14 dager, melder Ability Drilling.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger