Publisert 4. februar 2000

TTS Energy har inngått en avtale med Dalian Shipbuilding Industry Corporation som et strategisk samarbeid om leveranser av boreutstyr for rigger som bygges av verftsgruppen.

ROUGHNECK I JERN: Et av TTS Energys produkter
er JiM20, som er en iron roughneck for sikre
operasjoner på boredekket.
(Foto: HENRIK ARNESTAD SALTHE)

TTS Energy skal bidra med sin kompetanse innenfor design, markedsføring, kommersialisering og levering av borepakker når DSIC inngår kontrakter, skriver TTS i en pressemelding.

– Kina satser for fullt på å bli en ledende leverandør til offshoreindustrien og avtalen gir TTS store muligheter til å kunne forsterke vår posisjon i dette markedet, sier konsernsjef Johannes D. Neteland.

– Vi har hatt Kina som satsingsområde i over ti år og har oppnådd betydelige resultater på det maritime området. Nå tar vi et stort skritt videre og posisjonerer oss også i markedet for offshoreutstyr, legger han til i en pressemelding.

I går ble den første leveransen fra TTS til DSIC offentliggjort, og TTS tror på at det skal bli flere leveranser. Leveranser til offshore-markedet skal organiseres gjennom et joint venture-selskap, TTS Bohai Machinery, som allerede produserer skipskraner til verft i Kina.

– Vi forventer at samarbeidet med SIC og TTS Bohai de neste tre til fem årene vil innebære et betydelig potensial for TTS, skriver selskapet i pressemeldingen.

TTS Bohai har allerede rundt 25 prosent av markedsandelen innenfor leveranse av skipskraner.

– I markedene både for skipskraner, offshorekraner og boreutstyr ser vi klare vekstmuligheter. Vi satser også på å bli en betydelig aktør i servicemarkedet gjennom konstruktivt samarbeid med våre partnere, sier TTS-sjefen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger