Publisert 4. februar 2000

TTS Groups Energy-divisjon har sikret seg en intensjonsavtale med Jurong-verftet i Singapore for leveranse av en borepakke til en oppjekkbar rigg som bores for North Atlantic Drilling, Seadrills selskap for nordsjømarkedet.

North Atlantic Drilling er resultatet av en fisjon i Seadrill, hvor riggene med fokus på nordsjømarkedet er skilt ut i et eget selskap. Selskapet har også flere rigger under bygging, blant annet denne CJ70-jackup-en på Jurong, som TTS nå skal levere borepakke til. Riggen vil bli døpt «West Linus» og har en fem års kontrakt med ConocoPhillips for operasjoner på norsk sokkel. Kontrakten har en verdi på rundt 350 millioner kroner, i tillegg til utstyr som avgjøres senere.

Utstyret skal leveres i tredje og fjerde kvartal i 2012, og avtalen inneholder også opsjoner på ytterligere to borepakker. Disse opsjonene er gyldige til 30. september.

– Vi er veldig fornøyd med igjen å ha blitt valgt til å levere en avansert borepakke til Jurong Shipyard og North Atlantic Drilling, sier Johannes Neteland, konsernsjef i TTS Group ASA.

Selskapet har tidligere levert en lignende borepakke til en annen CJ70-rigg som er under bygging ved verftet for North Atlantic Drilling.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger