Publisert 4. februar 2000

TTS Sense tilbakeviser anklagene fra Ability Drilling tidligere i dag, da selskapet kansellerte nok en rigg under bygging av selskapet.

Ability Drilling har kansellert kontrakten for rigg nummer 1 på grunn av det selskapet mener er urimelige forsinkelser på arbeidet fra TTS Sense. TTS Sense mener på sin side at arbeidet er forsinket på grunn av forhold som Ability Drilling er skyld i.

– De forsinkelser som har vært, skyldes etter vårt syn utelukkende forhold på Ability Drilling ASA sin side, senest ved at TTS Sense måtte kalle hjem sine mannskaper fra Dubai etter at Ability Drilling ASA sitt stedlige team nedla videre arbeid etter hvert som selskapets finansielle problemer ble kjent. Hevingen vil følgelig bli bestridt som grunnløs, skriver TTS Sense i en børsmelding.

Ability Drilling skriver også i sin melding fra i morges at selskapets forhandlinger med en samarbeidspartner i Irak gikk i vasken på grunn av en konkursbegjæring TTS Sense leverte inn i forrige uke.

– Meldingen fra Ability Drilling kan gi inntrykk av at TTS Sense AS er ansvarlig for at en forhandling mellom Ability Drilling ASA og en joint venture partner i Irak skal ha stanset opp, og at en remburs dermed skal ha blitt verdiløs. Dette er ikke i henhold til Ability Drilling ASA sin egen årsrapport for 2008, der det fremkommer at den nevnte remburs utløp allerede 6. mai 2009, skriver TTS Sense, og legger til at selskapet etter henvendelse fra den irakiske partneren har svart at selskapet vil fortsette å oppfylle alle forpliktelser knyttet til riggene Ability Drilling har bestilt.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger