Publisert 4. februar 2000

Tullow Oil betaler i overkant av 2,1 milliarder for Spring Energy.

Tullow Oil plc har inngått avtale med HitecVision om kjøp av Spring Energy. Tullow betaler 372,3 millioner USD pluss justeringer i arbeidskapital. Avtalen er effektiv fra 1. september, 2012, skriver First House/Tullow i en pressemelding.

– Tullow annonserer også i dag at de planlegger prosessen med å selge ut sin virksomhet på britisk og nederlandsk side av Nordsjøen, heter det videre i meldingen.

Selgere av Spring er HitecVision(87,6%) og andre mindre aksjonærer, som inkluderer flere ansatte. Spring er et leteselskap med 28 lisenser spredd på de norske delene av Nordsjøen, Norskehavet og Barentshavet.

– Siden starten i 2008 har Spring bygd opp en attraktiv leteportefølje. Selskapet har vært med i 12 letebrønner siden 2008, og seks av disse er kommersielle funn. I løpet av de neste to årene skal selskapet bore sine første tre egenopererte letebrønner, og skal delta i totalt 16 letebrønner i de neste årene, skriver selskapet.

– Vi er veldig fornøyde med denne avtalen, og det er utrolig bra å bli en del av et stort selskap som Tullow. Selskapene er like i tankesett og måten vi jobber på. De er et spennende selskap, og de satser virkelig i Norge og på de ansatte. Vi i Spring gleder oss til å bli kjent med Tullow, og ta fatt i spennende nye utfordringer i nordlige deler av Atlanteren, sier Roar Tessem, administrerende direktør i Spring Energy.

Tullows vurdering er ifølge meldingen at Springs portefølje har cirka 230 millioner fat oljeekvivalenter i riskede prospektive reserver og har påviste reserver på cirka 24 millioner fat oljeekvivalenter.

Transaksjonen er avhengig av godkjenning fra norske myndigheter.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger