Publisert 4. februar 2000

StatoilHydro har rapportert at en kompressormodul på størrelse med en høyblokk og vekt på 1.300 tonn blir løftet om bord Sleipner B plattformen i juli. Dette er det tyngste løftet firmaet har foretatt i år.

Kompressoren blir transportert fra Haugesund til Sleipner B plattformen. Sleipner B er den minste av StatoilHydros stand-alone plattformer, og er normalt ubemannet. Nå får altså plattformen den gigantiske kompressoren som måler 27 x 15 x 28 meter. Formålet er å øke gassproduksjonen når reservoartrykket faller.

Forventet levetid for Sleipner-vest feltet blir forlenget med to år takket være den nye modulen, og produksjon er forventet å fortsette til 2024.

– Slike prosjekter er nødvendige for StatoilHydro for å beholde olje- og gass produksjonen på den norske sokkelen i de kommende årene, sier Marianne M. Bjelland, leder for StatoilHydros modifisering- og prosjektavdeling i Stavanger.

Modulen øker gassproduksjonen med 4,5 milliarder standard kubikkmeter, og kondenserer produksjonen med 1,5 millioner standard kubikkmeter.

Kompressoren er et godt eksempel på hva som foregår i Nordsjøen. Det er langt mellom de store funnene, og utviklingen av nye olje- og gass provinser. Mye av arbeidet som for tiden foregår, er ment for å øke produksjonen i eksisterende felter og utvikle satelittfelter tilknyttet eksisterende infrastrukturer.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger