Publisert 4. februar 2000

I dag startet StatoilHydro produksjonen fra olje- og gassfeltet Tyrihans i Norskehavet. Volumene i reservoarene er på størrelse med Kristin-feltet.

TYRIHANS: StatoilHydros største felt som blir satt i
produksjon i 2009. (foto:STATOILHYDRO)

Tyrihans er en undervannsutbygging knyttet opp mot eksisterende installasjoner og infrastruktur på Kristin- og åsgård-feltene på Haltenbanken. Feltet har en forventet platåproduksjon i 2016 – 2017 på 96.000 fat oljeekvivalenter per dag.

Feltet består av de forekomstene Tyrihans Sør, som er et oljefelt med gasskappe, og Tyrihans Nord, som er et gass- og kondensatfelt med tynn oljesone.

Ifølge operatør StatoilHydro er feltet en strategisk utbygging for selskapets utvikling i Norskehavet.

– Utnyttelse av eksisterende anlegg gir utbyggingen god lønnsomhet, og Tyrihans vil være en viktig bidragsyter til vår produksjon på norsk sokkel, sier Ivar Aasheim, leder for Drift Nord i StatoilHydro, i en melding.

Tyrihans ble oppdaget i 1982/83, og er det største feltet StatoilHydro setter i produksjon i løpet av 2009. Ifølge selskapet vil nyutviklet teknologi sikre høy grad av utvinning av ressursene i feltet.

Brønnstrømmen fra feltet sendes gjennom en 43 km lang rørledning til Kristin for prosessering, mens gassen eksporteres fra Kristin gjennom åsgard transportrørledning til land. Olje og kondensat blir sendt i rørledning til lagerskipet åsgard C for videre transport med tankskip.

Et undervannsanlegg for injeksjon av sjøvann til trykkstøtte er installert på Tyrihans-feltet og skal settes i drift i løpet av sommeren 2010.

Tyrihans er forventet å produsere ut 2029.

StatoilHydro er operatør for feltet med 58,84 prosent andel. øvrige andelshavere er Total E&P med 23,18 prosent, ExxonMobil med 11,75 prosent og Eni Norge med 6,23 prosent.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger