Publisert 14. mai 2007

Europeiske klimapolitikere er dypt bekymret over Tysklands planer om å bygge 15 nye kullkraftverk innen 2012. Politikerne mener planene står i strid med EUs kamp for lavest mulig karbonforbruk.,NTB

Både politikere og klimafagfolk ristet mandag på hodet over planene, som blant annet forutsetter bygging av to kullfyrte kraftverk på nordsjøkysten i delstatene Niedersachsen og/eller Schleswig-Holstein. Kullfyringen velges fordi gassalternativet regnes som for dyrt.
Gassfyrte kraftverk produserer bare omtrent halvparten så mye av klimagassen CO2 som kullkraftverk. Men samtidig koster kull mindre enn halvparten så mye som gass, og energiprodusentene velger det billigere og mer forurensende alternativet.

– Hvis prisen på CO2-utslipp ble satt opp til 45 euro (370 kroner) per tonn, ville kull bli så dyrt at gassen ville vinne, sier analytikeren Booz Allen.

– Tallene viser klart at produsentene bør velge å utvinne energi av kull, tilføyer hans kollega Stephan Wulf.

Prisen er ikke den eneste faktoren som teller, når energiprodusentene velger å satse på kull framfor gass. Energiselskapene er skeptiske til å gjøre seg altfor avhengige av importen av naturgass fra Russland, som de frykter kan bli rammet av stormaktspolitiske motsetninger.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger