Publisert 16. november 2007

Inntektene fra Tysklands salg av sertifikater for utslipp av klimagasser styres rett inn i landets miljøverndepartement. Dermed får den tyske miljøvernministeren Sigmar Gabriel sitt budsjett økt med 50 prosent.

NTB

Budsjettkomiteen i den tyske nasjonalforsamlingen Forbundsdagen har vedtatt at nettoinntektene fra salget av utslippssertifikater skal gå uavkortet til statlig miljøarbeid. Det kan dreie seg om rundt 400 millioner euro eller 3,2 milliarder kroner per år.

– Dette er et kjempestort framskritt for miljøet. Det er også et sterkt signal til det forestående klimatoppmøtet på Bali i Indonesia, sier sosialdemokraten Gabriel ifølge den tyske nettavisen Netzeitung.

De 400 millionene euro ekstra som departementet nå får til rådighet, skal ifølge ministeren investeres i omfattende tiltak i klimakampen. Disse tiltakene kan settes i verk, når de ekstra midlene frigis til bruk fra januar eller februar av.

Forbundsdagens budsjettkomité brukte ifølge nyhetsmagasinet Der Spiegels nettsider 14 timer på å ferdigbehandle forslaget til statsbudsjett for 2008. Finansminister Peer Steinbruck sier at Tyskland i 2008 for første gang på nesten 20 år får et budsjett i balanse.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger