Publisert 4. februar 2000

VNG Norge reduserer tapet fra 2009 til 2010, og sikter nå mot egenoperert feltutbygging innen 2013.

VNG Norge har andeler i to produserende felt i Norge, Njord og Brage. Selskapet rapporterer om Driftsinntekter på til sammen 383,5 millioner kroner i fjor, sammenlignet med 334,7 millioner kroner i fjor. Utgiftene har også sunket mer enn de har økt: 280,5 millioner kroner i 2010, sammenlignet med 893,6 millioner kroner i 2009. årsaken er særlig lavere letekostnader.

Regnestykket gir til slutt et underskudd på 82 millioner kroner, sammenlignet med 187,8 millioner kroner året før:

VURDERER FELTUTBYGGING: VNG Norge, her ved
styreformann Michael Ludwig.
(Foto: HENRIK ARNESTAD SALTHE)

– Det er naturlig for et E&P-selskap som ble startet i 2006 å ikke ha et positivt resultat så tidlig i løpet, og underskuddet er ikke spesielt dramatisk, siden vi tjener penger med andelene i Njord og Brage. De inntektene er blant annet gode for den psykologiske situasjonen til styret, sier Michael Ludwig, styreleder i VNG Norges styre og styremedlem i Verbundnetz Gas’ styre, med glimt i øyet.

Grave mer etter Agat
Selskapet har planer om å vokse sakte og organisk, og vil investere i Nordsjøen og Norskehavet:

– Der trenger en ikke investere så mye i infrastruktur i de områdene. Når VNG Norge så har nok aktivitet til å finansiere sin egen drift, mener jeg vi bør bevege oss videre til Barentshavet. Vi er ikke interessert i å spille rulett ved å vokse for fort, sier Ludwig til Petro.no.

– Det er bedre med et sunt selskap enn med et selskap som er stort og plutselig dødt, legger han til.

Selskapet har flere områder de nå vil jobbe med på norsk sokkel, men framhever spesielt Agat-funnet nord for Gjøa, som opprinnelig ble funnet av Saga i 1980.

– Vi arbeider mye med Agat nå og tenker en del rundt dette feltet, og har planer om å bore en brønn til på Agat. Men, etter at vi kjøpte opp Endeavour Norge fikk vi en lisensandel i Agat på 85 prosent, så vi er også ute etter å få solgt oss litt ned i feltet, sier Ludwig, og legger til at han håper på produksjon på Agat til 2013, trolig som en subsea-utbygging knyttet til Gjøa.

Vil ha mer av Hyme
Selskapet er også partner på Hyme-feltet, som det ble sendt inn PUD for i forrige uke.

Klikk her for å lese mer om Hyme.

Dog sitter VNG kun med en 2,5 prosents andel i dette fast track-prosjektet, som er operert av Statoil.

– Andelen vår er jo ikke stor der, men det er et veldig interessant område, og vi håper på å få kjøpt en større andel av feltet, sier Ludwig.

Verbundnetz Gas’ eneste oppstrømsvirksomhet er VNG Norge, som også har ansvaret for selskapets oppstrømsvirksomhet i Danmark. I et langtidsperspektiv kan det bli aktuelt for selskapet å utvide fokus til andre land, og da vil trolig det norske selskapet bli brukt som brohode igjen.

– Nå fokuserer vi på Norge, men når driften i Norge finansierer seg selv, er det naturlig å løfte blikket, og for eksempel se til Russland. Men, vi må utvikle en god selskapsbase først. Hvis vi gjør noe slikt, vil det være naturlig å bruke VNG Norge til en slik satsing, i alle fall i begynnelsen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger