Publisert 12. september 2007

Hver tredje tysker mistrives på jobben. Bare 12 prosent av de spurte i en meningsmåling foretatt på oppdrag fra fagbevegelsen i Tyskland, sier de er glade i arbeidsplassen sin.

NTB

Ikke overraskende er det de som tjener minst som trives aller dårligst, meldte Berlin-avisen Tagesspiegel tirsdag, Rundt halvparten av de spurte syns de har det OK på jobben, men heller ikke mer, og over en tredel synes det er mye som bør endres på arbeidsplassen.

– Hvem kan vurdere arbeidsforholdene bedre enn arbeidstakerne selv, spør lederen for den tyske landsorganisasjonen DGB Michael Sommer i en kommentar til undersøkelsen. Den omfatter rundt 6.000 tyskere i ulike regioner, bransjer og inntektsgrupper.

Og om de spurte er lite tilfreds med forholdene på arbeidsplassen, er de ikke mer fornøyd med lønnsnivået. Bare 37 prosent sier seg enige i at de «kan leve svært bra av det de tjener», het det på Tagesspiegels nettsider tirsdag.

Nøyaktig halvparten sier at de har akkurat nok til å greie seg, mens bare 13 prosent sier de tjener for lite til å dekke daglige behov. De dårligst lønnede arbeidstakerne klager også mest over manglende respekt fra ledelsens side og dårlige sjanser til forfremmelse.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger