UiS: Søkerne vender tilbake til energi- og petroleumsteknologi

Foto: UiS
Publisert 24. april 2023

5 812 primærsøkere har Universitetet i Stavanger (UiS) som førstevalg i Samordna opptak i år. Det er en nedgang fra i fjor på 5,6 prosent eller 343 førsteprioritetssøkere. 

Det er verdt å merke seg at energi- og petroleumsteknologi er mer populært. Årets tall viser at bachelor i energi- og petroleumsteknologi har en økning på 71 prosent sammenlignet med fjoråret og havner dermed på topplisten med 115 primærsøkere, skriver UiS i en pressemelding. 

– Det er gledelig at antallet søkere øker, og vi håper det fortsetter slik. Vi vet at det er stor etterspørsel i næringslivet etter kompetansen denne utdanningen gir, og den er relevant for hele energinæringen, sier seniorrådgiver Susanna King ved Universitetet i Stavanger

– Årsaken til nedgangen er en kombinasjon av færre søkere fra Rogaland, samt et godt arbeidsmarked i regionen. Vi følger de nasjonale trendene for flere av utdanningsområdene. Samtidig ligger vi over det nasjonale gjennomsnittet for antall primærsøkere per studieplass, sier seniorrådgiver Susanna King ved Universitetet i Stavanger.

Siste fra forsiden

+

Equinor mister funn i Norskehavet

Boret tørt i Toppand Øst

Annonse

Hør topplederne innen boring og brønn i Stavanger!

ANNONSØRINNHOLD FRA BOREKONFERANSEN
+

Drone havarerte under inspeksjon

+

Nordland fylkesting sier nei til å gjenåpne Nordland VI

+

CCS-boom? Her er status for de sju lisensene på norsk sokkel

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger