Publisert 4. februar 2000

EU-kommisjonens forslag om å forby videre lisensiering til oljeleting før nye sikkerhetsrutiner er på plass faller ikke god jord hos Nordsjø-nabo Storbritannia.

– Oil and Gas UK er veldig bekymret for at EU-kommisjonen nok en gang vil stoppe lisensrunder, et tiltak som er fullstendig uberettiget, og upassende for den britiske olje- og gassindustrien, sier Leder for Oil and Gas UK, Malcolm Webb.

Det var under en pressekonferanse i Brussel tidligere denne uken at energikommissær for EU, Günther Oettinger lanserte ideen om å forby oljeboring på dypt vann. Of strengere rutiner for lisenstildeling. Oettinger understreket da at det ikke er mulig å forhandle seg til sikkerhet, og at det dermed bør stilles strengere krav.

Sikkerhet er viktigst
– Vi er helt enige i at man ikke kan forhandle seg ut av sikkerhetsspørsmål, sikkerhet er det viktigste for alle som jobber i denne industrien i Storbritannia, og vi ser ikke lett på det, sier Webb.

Webb påpeker at det allerede er strenge krav til industrien i bristisk farvann, og at over 7.000 brønner har blitt boret de siste 20 årene på britisk sokkel uten ulykker. Han tror også at innføring av et felles regelverk på tvers av EUs landegrenser vil gå i mot britenes allerede fungerende regelverk, og virke mot sin hensikt.

– Hvis kommisjonen har seriøse bekymringer omkring dårlige rutiner og prosedyrer i visse deler av EU bør den heller si det, og fokusere på å forbedre standarder i de spesielle områdene. I det arbeidet kan EU lite på støtte fra den britiske olje- og gassindustrien, avslutter Webb.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger