Ulmatec landet Cosl-kontrakt

Publisert 14. mars 2014

Største enkeltkontrakten for selskapet noensinne.,Ulmatec Handling (Ulstein Marine Technology) har signert en kontrakt om leveranser av fire LAR(Launch and Recovery)-systemer til to skip av typen Skipteknisk ST259. Skipene bygges for Cosl ved Huang Pu-verftet i kina.

I hvert av systemene inngår det en takmontert håndteringsramme, elektrisk vinsj for 3000m vanndyp, sideport og ULMATECs egenutviklede kontrollsystem. Kontrollsystemet styrer og overvåker hele prosessen med håndtering av ROVen og har mange tilleggsmoduler som gjør håndteringen sikrere og enklere å operere.

Kontrakten har en verdi på rundt 55 millioner NOK, og er den største enkeltkontrakten hos selskapet noensinne.

– Ulmatec har jobbet med denne kontrakten over lengre tid og det er en milepel når denne nå sikres, vi får nå tilbakebetaling på satsingen vår i Asia. Ulmatec Asia ble opprettet i 2011, der vi nå bygger opp en salg- og serviceavdeling. Signeringen er av stor betydning for ULMATECs satsing i Asia, og kan bli en døråpner for ytterligere kontrakter, sier salgs- og markedssjef Jon-Åge Eidem

– Med ordren fra Ulstein Verft friskt i minne, har ULMATEC fått en god start på det nye året. Vi trenger nå mer folk spesielt mot service/oppstart og prosjektstyring, sier Eidem.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger