Publisert 4. februar 2000

Aker Solutions har signert en kontrakt med Repsol Investigaciones Petroliferas for levering av subseautstyr til Repsols middelshavsbrønner. Verdien er på 120 millioner kroner.

Arbeidet består av fabrikkering og levering av 12 kilometer umbilicals i stål, åtte kilometer med subsea strømkabler, topside kontrollsystem og tie-in tilknytningssystem.

Aker Solutions ble også tildelt en kontrakt i første kvartal 2008 for levering av to subsea juletrær med kontrollmoduler til samme feltutviklingsprosjekt. Den nye kontrakten vil fullføre leveringen av subsea produksjonsutstyr, og gjøre det mulig for Repsol å knytte subsea juletrærne til produksjonsplattformen.

– Vi er svært fornøyde med å arbeide med Repsol på dette prosjektet. De siste leveransene understreker vår rolle som leverandør av komplette subsealøsninger, sier Mads Andersen, visepresident i Aker Solutions.

Prosjektet blir styrt i fra Oslo, mens umbilicals og strømkabler blir fabrikkert i Moss. Kontrollsystemet blir laget i Aberdeen og Malaysia. Ustyret skal leveres i første kvartal 2011.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger