Publisert 4. februar 2000

ONS2008: E.ON Ruhrgas avslørte onsdag sine langtidsplaner om et videre gassamarbeid med Norge og en verdensomspennende satsing på LNG.

Det var administrerende direktør Dr. Bernhard Reutersberg som under en pressekonferanse snakket om hvordan selskapet vil kaste seg ut i LNG-markedet og skaffe sin egen gassproduksjon. E.ON Ruhrgas har planer om å bli en av de større gassprodusentene og forsynerne til Europa.

– Med tanke på fremtidens sikring av gassforsyning, har vi ekspandert vårt forsyningspartnerskap, sa Reutersberg.

TRIPPEL SJEF: Fra høyre pressesjef Adrian Schaffranietz, direktør for E&P Frank Sivertsen og administrerende direktør Bernhard Reutersberg snakket om E.ON
Ruhrgas sine planer fremover. (Foto: MAIKEN REE)

– De eksisterende kontraktene varer til 2029. Vi gjør derfor viktige avgjørelser for å sikre Tysklands og Europas forsyning. Norge vil spille en viktig, voksende rolle i EUs fremtidige forsyninger, fortsatte han.

Vil vokse
E.ON Ruhrgas er involvert i flere av de norske gassfeltene, blant annet Skarv/Idun-feltet og Njordfeltet. Nå ser selskapet på muligheter til å kjøpe flere felter, og venter spent på utdelingen gjennom 20. Konsesjonsrunde.

– Vi har fire måter vi skal vokse på. Gjennom lisensrunder, kjøpt av eksisterende felter hvor det er gjort funn, oppkjøp av selskaper og kjøp av lisenser, sa Reutersberg. Han utelukket ikke at norske selskaper var i siktet med tanke på oppkjøp.

LNG
Selskapet ønsker å kaste seg inn i det hurtig voksende LNG-markedet, med fokus på Nord- og Vest-Afrika i tillegg til Midt-østen.

Har dere noen betenkeligheter med å gå inn i Afrika som har bydd på en del politiske problemer for selskaper som allerede
opererer der?

Politikk er alltid noe man må ta til etterretning når man går inn i et annet land enn sitt eget. Det vil ta tid før vi får kontakt med de rette folkene i områdene vi ser på, og vi må også se viktigheten med at regjeringene i vårt land og i de landene vi arbeider i har en tett dialog og samarbeid, svarte Reutersberg.

Selskapets mål er å signere kontrakter for rundt 10 millioner m3 LNG årlig.

Mer norsk gass
Fortsatt er norsk gass en av grunnsteinene av forsyningsporteføljen til E.ON Ruhrgas, og selskapet har en årlig produksjon på 1,3 milliarder m3 gass.

– Vi er hele tiden på utkikk etter nye letemuligheter på den norske kontinentalsokkelen. Den norske stat har en politikk hvor de fordeler ut lisenser mellom små og store selskaper. Dette gir oss garantert en stor fordel som et ungt, voksende selskap, konkluderte Reutersberg.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger