Unngikk riggstreik

Transocean Enabler (Foto: Jan Arne Wold/Woldcam - Equinor)
NTB
Publisert 17. juni 2021
Norges Rederiforbund og de tre fagforeningene Industri Energi, SAFE og DSO (Det norske Maskinistforbund & Norsk Sjøoffisersforbund) kom til enighet i meklingen rundt klokka 1 natt til torsdag.
Det blir derfor ikke streik blant riggarbeiderne.

Forhandlingene har foregått i Stavanger siden onsdag morgen.

– Vi er fornøyd med at vi gjennom mekling har oppnådd et betydelig forbedret resultat som sikrer kjøpekraften for de ansatte på flyterigger og innen plattformboring på faste innretninger, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi i en pressemelding.

Resultatet innebærer et generelt tillegg på 2,7 prosent, dog minimum 24.500 kroner inkludert feriepenger. I tillegg blir nattillegget økt med 3,50 kroner til 90 kroner per time. Helligdagsgodtgjørelsen økes med 60 kroner til 2.110 kroner per dag. Endringene gjøres gjeldende fra 1. juni.

– Oppgjøret er i tråd med rammene som er lagt i frontfaget. Vi noterer imidlertid at vi ikke får gehør for vår situasjonsbeskrivelse av riggnæringen, som fortsetter å være krevende, heter det i en uttalelse fra Norges Rederiforbund.

Forhandlingene om flyteriggavtalen ble brutt 20. mai. Avtalen omfatter over 4.500 ansatte på flyttbare offshoreinnretninger, samt plattformboring på permanent plasserte innretninger på norsk sokkel.

I år er det mellomoppgjør, som betyr at det bare forhandles om lønn. Dette til forskjell fra hovedoppgjør, hvor det forhandles om alle bestemmelsene i tariffavtalene.

Siste fra forsiden

+

Planlegger fire nye subseafelt bygget ut mot Skarv

+

Equinor forbereder ny utvidelse av Johan Sverdrup

+

Har tatt fjorårets største funn ett steg nærmere utbygging

Ocean Installer skal skifte stigerør på Åsgard A

Tildelt seksårig ISO-kontrakt på Ekofisk

+

Mistet stigerør på 5,2 tonn ned på boredekk

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger